Mit arbejde oppefra: Johanna Flyckt Gashi

For to år siden forlod Johanna Flyckt Gashi sit job som indretningsstylist og begyndte at arbejde som indkøber for det svenske brand Svanefors. Udover at købe stof, gardiner, tæpper og pudebetræk bygger hun også showcases til udstillinger samt udstillingslokaler. Mange af opgaverne kræver, at hun klatrer op ad en stige.

Mit arbejde oppefra – Johanna Flyckt GashiMit arbejde oppefra – Johanna Flyckt Gashi

Johanna har en solid baggrund som indretningsstylist og har arbejdet for mange svenske mærker gennem årene – Ellos, Hemtex og IKEA for at nævne nogle få. Hun har også arbejdet for mange af de store indretningsmagasiner i Sverige. De sidste to år har hun arbejdet som indkøber hos Svanefors. Udover at købe alt fra stof til elementer til boligindretning designer og bygger hun også Svanefors’ showcases til udstillinger, og hun bygger udstillingslokaler og fungerer som indretningsstylist ved fotooptagelser.

”Vi deltager i fire shows hvert år, bygger to udstillingslokaler og tager billeder til kataloget to gange om året. Det er der, jeg arbejder i højden. Alle showcases er meget sjove at bygge, og der er altid en bestemt ånd i udstillingshallen. Alle er begejstret, og du arbejder som en gal fra tidlig morgen til sen aften, før udstillingen åbnes. Jeg møder altid mange sjove og glade mennesker, og alle er virkelig hjælpsomme og låner de ting ud, der er brug for – såsom en kop kaffe eller en stige.”

"Du bør bruge stiger, der både er robuste og stabile"

Johanna synes, det er okay at arbejde i højden, så længe hun har en stabil og god stige. Hun indrømmer, at hun er en smule bange for højder, men hun kommer med et simpelt, men effektivt tip mod højdeskræk.

”Det hjælper, hvis du undgår at kigge ned”

Hvad angår sikkerhed er hendes bedste råd at vælge gode sko, der giver et godt greb, bruge en stabil stige og at sørge for, at stigen er placeret på en flad overflade. Det er også stigen, som hun mener er hendes vigtigste udstyr, når hun arbejder i højden.

”Du bør bruge stiger, der både er robuste og stabile”

Johanna har aldrig fået en skade, når hun har arbejdet i højden, i det mindste ikke ved at falde ned. Engang fik hun et hold i ryggen, mens hun hængte gardiner op i et loft. Der stod hun så, fanget øverst oppe på en stige.

”Der var ingen i nærheden, som kunne hjælpe mig. Heldigvis var min søn i byen, så jeg kunne ringe til ham og bede ham om at komme og hjælpe mig med at klatre ned.”

Mit arbejde oppefra – Johanna Flyckt Gashi

Om

Navn: Johanna Flyckt Gashi

Beskæftigelse: Indkøber

År i branchen: 2 år som indkøber, og før det 12 år som indretningsstylist

Arbejdshøjde over jorden: Cirka 1 meter

Værktøj/udstyr, du altid medbringer: Hammer og skruetrækker

Instagram: @johannas3