Mit arbejde oppefra: Johan Hugoh

Johan Hugoh har arbejdet med elektricitet i 14 år, både som stærkstrømstekniker og som stærkstrømsplanlægger hos Härryda Energi i Sverige. Arbejdet på luftledninger og transmissionsstationer indebærer ret meget arbejde i højden – i nogle tilfælde op til 80 meter over jorden.

Mit arbejde oppefra – Johan HugohMit arbejde oppefra – Johan Hugoh

Som stærkstrømsplanlægger hos Härryda Energi planlægger og forbereder Johan serviceforbindelser og interne projekter. Han er også parat til at arbejde som elledningstekniker, det vil sige en elektriker, der vedligeholder og reparerer signalbokse, transmissionsstationer og ledningsnet, både luftledninger og jordkabler.

”Jeg arbejder i højden én eller flere gange hver måned, og jeg er uddannet i at redde en nødstedt person fra en forsyningsmast. Når vi skal på akutte sager, arbejder vi altid i par.”

Mit arbejde oppefra – Johan Hugoh

"Det bliver lidt sværere, hvis du taber noget, men udover det har jeg ikke noget problem med at arbejde i højden."

Johan har ikke noget problem med at arbejde i højden. Han mener ikke, det er mere kompliceret end at arbejde på jorden, så længe sikkerhedsudstyret bruges, og alt værktøj holdes tæt ved hånden for at undgå at skulle klatre op og ned mere end nødvendigt.

”Det bliver lidt sværere, hvis du taber noget, men udover det har jeg ikke noget problem med at arbejde i højden.”

Vejr og vind er dog to faktorer, der gør arbejdet i højden noget mere udfordrende end på jorden.

”Når vi arbejder på jorden, kan vi altid slå telte op omkring arbejdsstedet. Når vi arbejder med forsyningsmaster og i tårne, kan vi ikke komme i ly for vejret. ”

Hans bedste tip til at arbejde sikkert i højden er at sikre, at sikkerhedsudstyret er komplet og bruges korrekt. Han lider ikke selv af højdeskræk, men han mener, at et godt tip til at bekæmpe en sådan frygt er at arbejde i højden under kontrollerede former. Det vigtigste udstyr, som Johan medbringer til opgaver i højden, er faldsikring og specielle klatresko.

”Uden dem kan jeg ikke klatre.”

Den opgave, der har givet den bedste udsigt indtil videre, er Solsten transformerstation, hvis tårn er næsten 80 meter højt.

”Du kan se hele vejen til Göteborg og Landvetter derfra.”

Mit arbejde oppefra – Johan Hugoh
Mit arbejde oppefra – Johan Hugoh

Om

Navn: Johan Hugoh

Beskæftigelse: Stærkstrømsplanlægger, tidligere stærkstrømstekniker

År i branchen: 14

Arbejdshøjde over jorden: Cirka 75 meter

Værktøj/udstyr, du altid medbringer: Ringnøgle