Mit arbejde oppefra: Hasse Flogård

Hasse Flogård har arbejdet med industriel blikisolering i 16 år og startede for nylig sit eget firma. Jobbet indebærer at arbejde med isolering, fabrikation og montering af blikbeklædningsstykker – og udføres altid i højden. Dette stiller store krav til, at udstyret er af god kvalitet og sikkert at bruge.

Arbejde med industriel blikisolering i højden.Arbejde med industriel blikisolering i højden.

At arbejde med industriel blikisolering er et hårdt arbejde, der indebærer, at man bærer meget. Hasse sørger for, at han holder sig i form ved at køre på sin mountainbike og gå ture i sin fritid. Da han arbejder i højden hver dag, stiller han store krav til sit udstyr, især stigen.

"Jeg bruger min stige hver dag, og det er mit vigtigste sikkerhedsudstyr. Udstyret varierer alt efter opgaven, men normalt bruger jeg en stige og en lift."

Arbejde med industriel blikisolering i højden.

Hasse synes ikke, det er svært at arbejde i højden, men han indrømmer, at det indebærer, at han bærer meget materiale op og ned ad stigen. Han er ikke bange for højder, men han har stor respekt for det.

”Når du arbejder 50 meter over jorden, så tager det et stykke tid at vænne sig til det. Så skal du tage den med ro og stole på dit udstyr og materiellet. Det er mit bedste tip til dem, der synes, det er lidt hårdt at arbejde i højden: at sørge for, at du har det rigtige udstyr og ikke løber nogen risiko.”

Arbejde med industriel blikisolering i højden.

"Jeg har gennemført flere kurser i, hvordan man bruger sikkerhedsudstyret – faldsikring, lift og stillads. Jeg har også gennemført et kursus i sikre lifte."

Udover stigen anbefaler han at bruge faldsikring, hvis det er nødvendigt – og altid bruge godt sikkerhedsudstyr. Det er også en god idé at gennemføre et kursus eller to i, hvordan man arbejder sikkert i højden.

”Jeg har gennemført flere kurser i, hvordan man bruger sikkerhedsudstyret – faldsikring, lift og stillads. Jeg har også gennemført et kursus i sikre lifte.”

Hasse har mange minder knyttet til sine 16 års arbejde i højden. Ifølge ham er den flotteste udsigt den fra de højeste tårne på St1-raffinaderiet i Göteborg.

”Tårnene er cirka 60 meter høje, og man kunne se hele Göteborgs kanal derfra.”

Det hårdeste, han kan huske i forbindelse med arbejdet, er også forbundet med vand. Det var, da han arbejdede ombord på et RoRo-skib, der sejlede mellem Göteborg og Edinburgh under januarstormen i 2005, kaldet Gudrun i Sverige.

”Jeg var ombord i fem uger, og i løbet af den tid ramte stormen Gudrun de nordlige dele af Europa. Jeg arbejdede i 12-timers skift, og da bølgerne ramte timetermærket, føltes det som at være inde i en tørretumbler.”

Arbejde med industriel blikisolering i højden.

Om

Navn: Hasse Flogård

Beskæftigelse: Industriel blikisolering

År i branchen: 16

Arbejdshøjde over jorden: Cirka 30 meter

Værktøj/udstyr, du altid medbringer: Jeg går ingen steder uden mit Talmeter