Sikkert arbejde i højden

Vigtigheden af stigesikkerhed kan ikke understreges nok. Hvis du nogensinde har oplevet et slemt fald, når du har dyrket sport eller bare har gået en tur, så ved du, at hastigheden af din krop, når du falder, og sårbarheden af dine kropsdele – dine lemmer og dit hoved – kan resultere i smerte og alvorlige skader, når du lander. Denne fare bliver mange gange større, når du er i højden.

Safe work at heightsSafe work at heights

Sikkerhedsbevidsthed og sund fornuft

Sikker brug af stiger kræver risikobevidsthed, gode vaner og sund fornuft. Først og fremmest skal du aldrig skynde dig. Fart og bekvemmelighed går ofte ud over stigesikkerheden. At skynde sig med ting eller skyde genveje, såsom at vælge at ”nøjes” med den stige, du har ved hånden, frem for at vælge den rigtige stige til opgaven, er årsagen til rigtig mange uheld og stigeskader.

Du kan have en stige i høj kvalitet fra Wibe Ladders, men hvis en given opgave gør, at du skal stille op på ujævnt underlag uden det rette tilbehør, arbejde under usædvanlige forhold uden tilstrækkelig forberedelse eller strække dig ud over den maksimale arbejdshøjde eller opgavevarighed, så kan du udsætte dig selv for fare og risikere, at opgaven går galt.