Vælg den rigtige stige eller det rigtige stillads

For at finde det rigtige produkt til opgaven, så spørg dig selv: I hvilken højde kommer jeg til at arbejde, hvilken type arbejde skal jeg udføre, og hvor ofte kommer jeg til at skulle bruge stigen?

Vælg den rigtige stige eller det rigtige stilladsVælg den rigtige stige eller det rigtige stillads

I hvilken højde skal du arbejde?

Højden er selvfølgelig en afgørende faktor, når du skal vælge en stige. Forsøg altid at finde en højde, hvor du kan udføre dit arbejde i en komfortabel stilling uden at skulle strække dig for at nå dit arbejdsområde.

Ved arbejde indendørs er der en tendens til at vælge produkter, der er lidt for høje, så sørg for at vælge en højde, hvor du kan udnytte platformen og faldsikringen så meget som muligt i stedet for at stå på trinnene.

Du bør også overveje dit behov for at nå ud til siderne. Arbejdsplatforme og stilladser har større platforme, der gør det muligt for klatreren at bevæge sig og nå større områder. Dette nedsætter behovet for at flytte på stigen eller på farlig vis at læne sig uden for stigen.

Hvilken er din type?

De fleste af vores produkter er alsidige produkter, der kan bruges til en lang række opgaver. Men de har alle forskellige egenskaber, sikkerhedsfunktioner og højdemuligheder, så overvej hvilken type produkt, der vil være bedst egnet til din type arbejde.

Arbejdsbukke

Arbejdsbukke er bredere og har større platform end de fleste trappestiger, hvilket giver dig masser af plads til at bevæge dig rundt. De er kompakte, perfekte til arbejde i mindre områder og nemme at bære rundt på og opbevare.

Materialebukke

Her finder du produkter til arbejde med OSB, krydsfiner og gipsplader. Vores højdejusterbare universalbuk kan også bruges som savstøtte eller som ben, hvis du har brug for et ekstra bord.

Trappestiger

Trappestiger er gode alsidige produkter til arbejde i lave og medium højder. En stige med en platform giver dig et arbejdsområde med faldsikring på tre sider og en værktøjsbakke, så du kan have dine hænder fri. Dobbeltsidede trappestiger giver dig mulighed for at arbejde på begge sider – et godt valg, når du skal dække store områder langs en væg. Og hvis du skal udføre arbejde på en trappe, så tjek vores trappetårnsstige 55S.

Arbejdsplatforme

Arbejdsplatforme kan måske bedst beskrives som kraftige trappestiger. Du får større platforme og bedre faldsikring, så du kan udføre tungere og længerevarende opgaver. Vores HAP har en højdejustérbar platform, så du altid kan finde en ergonomisk arbejdsstilling. TMR har en mindre stejl hældning for mere komfortabel og sikker klatring op og ned.

Stilladser

Med stilladser kan du arbejde i enhver højde, fra kun få decimeter over jorden og op til 12 meter. Det er produkter, der er velegnede til tungere og længerevarende arbejde med stor stabilitet, store platforme og omfattende faldsikring.

Klatrestiger

Klatrestiger er gode til hurtige og lette opgaver langs en væg eller en facade eller til at få adgang til et tag. Se vores LPX-sortiment – et unikt stigekoncept med både nivellering, så du kan arbejde på ujævne overflader, og 3D-forlængerben, der stabiliserer stigen i alle retninger.

Her kan du også finde teleskopstiger, der er supernemme at bære rundt på og opbevare samt leddelte kombistiger, der kan bruges både som fritstående stiger og klatrestiger.

Lidt men godt eller all in?

Vi har opdelt vores sortiment i tre forskellige stigekategorier for at guide enhver, der arbejder i højden, i deres søgen efter den bedste stige: PROF+, PROF og BASE.

Graf over vores stigekategorier – PROF+, PROF og BASE

PROF+

Til mere udfordrende anvendelser.

Denne kategori indeholder det allerbedste, vi har, når det handler om funktionalitet, holdbarhed, sikkerhed og ergonomi. Du får et kraftigt design med større stabilitet, større platforme og bedre faldsikring.

PROF

Til hverdagsbrug.

Denne kategori er til håndværkere, der har brug for produkter, der er nemme at håndtere, men stadig solide nok til hverdagsbrug. Her finder du nogle af vores mest populære produkter såsom trappestigen 55P og vores arbejdsbuk 55AB.

BASE

Til mindre udfordrende anvendelser.

Disse er mere basale produkter til den prisbevidste pro eller til gør-det-selv. De er ikke til de tungeste opgaver og får dig ikke op i de højeste højder. Men det gør på den anden side, at de kan være relativt smalle, lette og nemme at håndtere.

Det kan være fristende at vælge en billigere og lettere stige. Men når først du arbejder på et produkt med bedre stabilitet, en større platform og bedre faldsikring, så vil du se, at dette vil give dig mulighed for at arbejde mere effektivt. Så i det lange løb vil en bedre stige, hvor du kan slappe af, bevæge dig mere frit og fokusere mere på din opgave i stedet for din balance, være en bedre investering i både sikkerhed og effektivitet.