Arbejde med stilladser

Stilladser – deleStilladser – dele

Når du arbejder professionelt med stilladser, skal du normalt følge nogle sikkerhedsretningslinjer og -regler. Disse varierer fra land til land og bliver primært reguleret af nationale eller lokale arbejdsregler eller arbejdslove.

Der er et par ting, der gælder for i hvert fald de fleste europæiske lande.

  • Stilladser skal være typegodkendte. Det er dog ikke noget, du behøver at tænke for meget over. Vi sørger for, at vores produkter altid opfylder de lovmæssige krav.
  • Der kan være branchestandarder, som du er forpligtet til at følge på nogle arbejdssteder.
  • Den type stillads, som vi sælger, skal altid bygges i overensstemmelse med monteringsvejledningen.
  • Den europæiske stilladsstandard EN 1004-1 regulerer design og test af stilladser. Der er også nogle generelle anvisninger om, hvordan man bygger og bruger stilladser, men det meste af dette er inkluderet i vores monteringsvejledning. *

Til arbejde derhjemme

Hvis du bruger dit eget stillads derhjemme, er der generelt ingen regler, der gælder for brugen af det, men vi anbefaler, at du følger de samme regler, som gælder for professionelle. Disse regler er der for at holde dig sikker.

Hvis du hyrer en professionel håndværker til at udføre arbejde i dit hjem, kan situationen være lidt anderledes. Hvis du låner dem dine produkter, kan du være ansvarlig for at sikre, at de er sikre og godkendte. Kontrollér, om der er nationale regler og forskrifter.

Til forhandlere

For forhandlere er det vigtigste at vide og følge, at i de fleste europæiske lande kræver loven, at stilladser, der sælges, er typegodkendte. Så længe du sælger vores stilladser, er det ikke noget, du behøver at tænke ret meget over. Vi sørger for, at vores produkter altid opfylder de lovmæssige krav.

Måske kan du bruge denne guide til at vælge det rigtige produkt.