Partner login

Vores historie

Wibe Ladders - Danmark

Wibe Ladders' succes beror i høj grad på de opfindsomme mennesker, der formede virksomheden. Historisk set har medarbejderne i Wibe Ladders haft ry for at være lidt finurlige – i dag ville vi nok kalde dem innovative. Og det er netop, det vi er.

Wibe Ladders' første stige blev produceret på en lille fabrik i Mora, Sverige helt tilbage i 1929. Det var den første stige, som var fremstillet af stålrør, og der var ikke mange, som
havde forestillet sig, at den skulle få så stor gennemslagskraft.

Manden bag den revolutionerende stålstige var opfinderen Anders Wikstrand. Sammen med
finansmanden Victor Berg grundlagde han virksomheden, der stadig drives efter
princippet: at tænke kvalitet og sikkerhed i hvert trin
.

mændene bag Wibe Ladders

Historien om Wibe Ladders er eventyret om en teknisk designer og en økonom. To mænd med forskellige talenter, men med en fælles interesse for stål.

Anders Wikstrand blev født i Vika, en lille lokal landsby tæt på Mora, i 1872. Allerede fra en ung alder havde han interesse for ingeniørarbejde og han anses for at være født med 'et øje for teknisk design'. Det at drive forretning fandt han også spændende. Som 14 årig begyndte han at arbejde i en butik i Mora, og som 16 årig drog han til Stockholm. Han blev i hovedstaden i et par år, men inden århundredeskiftet var han tilbage i Mora hvor han startede en butik sammen med hans bror. Men det var ikke nok for Anders. Ved siden af butikken begyndte han at gøre forretning i skovdrift, og snart efter begyndte han at opfinde maskiner og apparater der kunne gøre krævende opgaver lettere på den ene eller anden måde.

Anders Wikstrand var General Manager for Wibe Ladders fra begyndelses og til 1954. Dengang var han 82 og blev efterfulgt af hans søn, Torsten.

Victor Berg ankom til Mora i 1886 som 15 årig. Han begyndte at arbejde som kontorelev i skovvirksomheden Korsnäsbolaget. Victor var en industriel ung mand, der gjorde sit arbejde godt, og som tiden gik blev han betroet mere og mere ansvar. Han overtog til sidst ledelsen af Korsnäsbolaget’s Mora distrikt fra sin svigerfar Schollin.

Efter at have financieret virksomhedens grundlæggelse var Victor’s primære involvering i Wibe Ladders af økonomisk grad, men han var også formand for bestyrelsen. Victor var meget aktiv i virksomheden i 13 år, indtil hans død, hvor han blev efterfulgt af sin søn, Per-Erik.

Det begyndte med en bærplukker og et håndtag

Historien om Wibe Ladders begynder faktisk et par år før virksomheden blev grundlagt. Det var en kæde af ideer, der i sidste ende førte til fødslen af stål stigen. Og det hele begyndte med en bærplukker og et håndtag. Lad os gå tilbage til begyndelsen.

Produkter gennem årene

Made in Nässjö

Den sydlige svenske provins Småland er kendt for sin produktions industri, så det er et naturligt sted til vores fabrik, i udkanten af Nässjö.

Læs mere om håndværk og robotter

Sikkerhed i hvert trin

Wibe Ladders er Nordens førende producent af stiger, arbejdsbukke og stilladser til professionelle håndværkere. I mere end 80 år har vi udviklet driftsikre stiger, der overholder de højeste sikkerhedsstandarder på markedet.

Læs mere om os

Spørg os