Partner login

Mit arbejde i højden: Hasse Flogård

Wibe Ladders - Danmark

Hasse Flogård har arbejdet som metalindustri isolatør i 16 år og har for nyligt startet sit eget firma Arbejdet består i at arbejde med isolering, fabrikering og installering af metalplader - og udføres altid i højden. Dette stiller store krav til at udstyret er godt og sikkert at bruge.

At arbejde med metalindustri isolering er et hårdt job, der indebærer at skulle bære meget. Hasse sørger for at holde sig i form ved at cykle på mountainbike og gåture i fritiden. Da han arbejder i højden hver dag stiller han store krav til det udstyr han bruger, specielt stiger.

"Jeg bruger min stige hver dag og det er mit vigtigste sikkerhedsudstyr. Alt afhængigt af opgaven, varierer mit udstyr, men for det meste bruger jeg en stige og en lift.”

Hasse synes ikke at det er svært at arbejde i højden indrømmer at der skal bæres mange materialer op og ned af stigen. Han er ikke bange for højder, men har stor respekt for det.

“Når du arbejder 50 meter over jorden tager det lidt tid at vænne sig til det. Du må tage det stille og roligt og stole på dit udstyr. Det er mit bedste tip til dem der synes at det er lidt svært at arbejde i højden; sørg for at du har det rigtige udstyr og tag ikke nogle risikoer.”

Ud over stigen anbefalder han også atat man bruger faldsikring, om nødvendigt - og altid bruge godt sikkerhedsudstyr. Det er også godt at tage et kursus eller to i hvordan man arbejder sikkert i højden.

“Jeg har taget adskillige kurser i hvordan man anvender sikkerhedsudstyr; faldsikring, lift og stillads. Jeg har også taget et kursus i sikre lifte.”

Hasse har mange minder igennem hans 16 år med arbejde i højden. I følge Hasse er den bedste udsigt fra det højeste tårn i St1 raffineri i Gøteborg.

“Tårnene er omkring 60 meter høje og du kan se hele kanalen i Gøtebrog derfra"

Hans tungeste arbejdsrelaterede minde er også forbundet med vand. Det var da han arbejdede ombord på et RoRo skip som sejlede mellem Gøteborg og Edinburg under januar stormen Gudrun i 2005.

“Jeg var ombord i 5 uger og på det tidspunkt ramte sotrmen Gudrund den nordlige del af Europa. Jeg arbejdede 12-timers skift og når bølgerne ramte 10 meter mærket føltes det som at være indeni en tørretumbler.”

5 facts

Navn: Hasse Flogård
Beskæftigelse: Metalindustri isolatør
År i branchen: 16
Arbejdshøjde over jorden: Omkring 30 meter
Værktøj/udstyr som du altid har med dig: jeg går ingen steder uden mit Talmeter

Læs mere

Johan Hugoh

Johan Hugoh har arbejdet med elektricitet i 14 år, både som stærkstrømstekniker
og som planlægger hos Härryda Energi i Sverige.

Mød stærkstrøms planlægger Johan Hugoh

Anders Högberg

Anders Högberg har arbejdet som konstruktionssvejser i 16 år. Da vi møder ham, arbejder han med at installere stålkonstruktioner på et større husbyggeri udenfor Gøteborg i Sverige.

Mød Anders Högberg

Spørg os